дерматолог вінниця

Рання діагностика – запорука ефективного лікування!

Лікарі нашого центру часто мають справу з однією і тією ж проблемою: спробами пацієнтів займатися самолікуванням за порадами Google, знайомих, родичів і т.д. Як наслідок, таке лікування не приносить бажаних результатів, і зрештою доводиться звертатись до професійного лікаря, проте, вже зі змазаною клінічною картиною захворювання і хронізацією процесу.

У спеціальності дерматолога – 90% діагнозів ставиться на основі візуального огляду. Вам може здаватися, що пляма, прищ, подразнення та інше – це явища, що дуже схожі між собою, проте, навіть для нас – лікарів, є певні складності в первинній діагностиці та постановці діагнозу, тому що подібних між собою проявів захворювань дуже багато.

Дерматологія тісно пов’язана з іншими медичними спеціальностями, оскільки навіть незначне ураження шкіри може вказувати на більш серйозну системну проблему. Наприклад: певні шкірні прояви різних типів – є яскравими ознаками захворювань автоімунного, ендокринного, або ревматологічного характеру.

Важливо ретельно стежити за такими «підказками» нашого організму та ніколи не ігнорувати будь-які ураження шкіри, навіть якщо вони не приносять відчутного дискомфорту і є, на перший погляд, незначними.

Тому лише кваліфікований лікар-дерматовенеролог може помітити відмінності і ефективно розпізнати ті чи інші ознаки захворювання.

Отже, запам’ятайте важливі правила, яких слід дотримуватись перед тим, як звертатись на консультацію до дерматолога :

  1. Проблемні ділянки шкіри НЕ МАСТИМО ні кремами, ні мазями , ні «зеленкою»;
  2. Для того щоб здати аналіз на гриби/демодекс: два дні НЕ МАСТИМО взагалі нічим, а в день аналізу навіть НЕ ВМИВАЄМОСЬ.

Не починайте лікувати себе самі або за порадами інших. Зверніться до лікаря, який надасть вам кваліфіковану допомогу.

Запам’ятайте! Рання та ретельна діагностика – це запорука ефективного лікування та швидкого одужання.

Лікар-дерматовенеролог Анастасія Гринюк