псоріаз хвороба КОЖВЕН Вінницький шкірно-венерологічний диспансер

В Центрі Псоріазу ефективно лікують псоріаз новими методами та ліками!

На базі Вінницького обласного клінічного шкірно-венерологічного центру діє «Центр Псоріазу», в якому працюють лікарі-дерматологи вищої категорії з великим досвідом в лікуванні псоріазу.

20 квітня 2021 року директором нашого центру Трет’яковим Максимом Сергійовичем було ініційовано проведення телемосту з провідним спеціалістом в дерматології Литвиненком Богданом Вікторовичем (м.Київ). У телемості взяли участь лікарі-дерматологи Вінниці, Харкова, Києва, Дніпра. Під час зустрічі було обговорено тему використання новітніх та сучасних імунних препаратів у лікуванні псоріазу. Богдан Вікторович ділився своїм та міжнародним досвідом в сучасному лікуванні псоріазу.

Ще до недавнього часу ми говорили, що з псоріазом потрібно вміти жити. Сьогодні ми можемо сказати, що ефективне лікування є! Це декілька різних груп медичних препаратів, які дають можливість швидко отримати реальну довготривалу ремісію, а застосування підтримуючої терапії докорінно змінює на краще якість життя хворих на псоріаз.

Імунні препарати тепер офіційно зареєстровані та доступні в Україні. Новітні імунні препарати є імуноглобуліном G. Їх дія направлена на блокування цитокінів, а саме інтерлейкіну 17.

Ефективність препаратів настільки висока, що вже після 2-3 ін’єкції зникає близько 50% псоріатичних бляшок, покращується стан суглобів, нігтьових пластинок.

Задля досягнення зникнення 90-100 % проявів псоріазу термін активного лікування триває близько року та в подальшому необхідно отримувати підтримуючу терапію.

Рішення про лікування псоріазу імунними препаратами кожен приймає сам, в залежності від того, на скільки важливою для нього є висока якість життя. Пацієнти, які отримують лікування сучасними імунними препаратами, кажуть, що їхнє життя поділяється на два періоди: до лікування та після лікування, настільки разючими є зміни стану здоров’я на краще.

Без сумніву, кожен хворий на псоріаз отримає консультацію про методи лікування в залежності від форми та важкості своєї хвороби. Адже на сьогодні лікарі «Центру Псоріазу» володіють різними методами лікування псоріазу.

Тож вирішувати Вам!

У будь-якому разі, наголошуємо, не залишайтесь наодинці з проблемою, лікарі «Центру Псоріазу» завжди готові прийти на допомогу, разом ми здолаємо недугу та пересвідчимось, що життя може бути прекрасним. Псоріаз сьогодні – не вирок!

Все, що потрібно – зважитись та записатись на прийом до лікаря-дерматолога «Центру Псоріазу»!

Ми очікуємо на Вас!

Псоріаз – це хронічне генетично детерміноване неінфекційне захворювання шкіри, що характеризується появою загрубілих почервонілих ділянок, вкритих сріблястими лусочками, припухлостями, а також свербежем і болем в уражених місцях.

На псоріаз хворіє 2-4% населення світу. Чоловіки та жінки хворіють однаково часто. Ризик захворіти псоріазом підвищується у дітей хворих батьків і їх нащадків. Якщо хворіє один із батьків ризи

к складає 4-25 %, якщо хворі і мама і батько ризик народження хворої на псоріаз дитини зростає до 41-60 %. Захворювання розпочинається у будь-якому віці, частіше у 15-25 років. Початок у ранньому віці супроводжується менш стабільним і більш важким клінічним перебігом.

Провокуючі фактори відмічають самі пацієнти. Не рідко вони вказують на можливі причини виникнення захворювання чи його загострення.

Дуже важливим пусковим механізмом при псоріазі є ендокринні хвороби, нервово-психічна травма, стрес, фокальні інфекції (тонзиліт, холецистит, гайморит, отит, карієс та інші), медикаменти (антибіотики, не-стероїдні протизапальні, вітаміни групи В; бета –блокатори).

Виникнення і загострення псоріазу може бути внаслідок вживання алкоголю. Алкогольна інтоксикація сприяє генералізації процесу, виникненню ускладнених форм псоріазу, вкорочення періоду ремісії. Цей дерматоз виявлений у 0,7% людей, що не вживають алкоголь, і у 5,3%- тих що вживають. Пристрасть пацієнта до алкоголю обмежує можливості лікування.

Перші прояви псоріазу

Перші прояви псоріазу можуть спостерігатись у будь-якому віці- від 2-3 місяців до глибокої старості. У старших людей псоріаз нерідко поєднується з гіпертонією, цукровим діабетом, гастритом, атеросклерозом, неврозом, цирозом, ожирінням, що має значний вплив на розвиток псоріатичного процесу.

Клінічні прояви псоріазу різні. Висипання локалізуються у будь-якій ділянці шкірного покриву, але частіше на розгинальних поверхнях кінцівок, особливо на ліктях та колінах, а також на шкірі волосяної частини голови. Псоріаз розпочинається з появи мілких, епідермальних рожево-червоних папул, що швидко вкриваються сріблясто-білими лусочками, котрі легко лущаться. Папули збільшуються у розмірах, і зливаються у бляшки різної величини та форми.

Для псоріазу характерно рецидивуюче протікання.

Щорічні загострення спостерігаються у 64 % хворих, два рази на рік – у 10 %.

Псоріаз на сьогодні невиліковне захворювання. Проте вже є ліки, які дають можливість отримати довготривалу ремісію та нічим не відрізнятись від людей без псоріазу.
Звертайтесь до лікарів Центру Псоріазу нашого закладу і ви отримаєте вичерпну інформацію та лікування.
Псоріаз – не вирок! І ми допоможемо вам в цьому переконатись!